A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

Home arrow Laatste nieuws arrow Autoinbraken in Meerhoven
Autoinbraken in Meerhoven Afdrukken
Thursday 30 September 2010

PolitieHet aantal autoinbraken in Meerhoven is in de maand september weer onrustbarend gestegen. Via deze oproep wil de politie de bewoners van Meerhoven informeren over de recente autoinbraken en hen verzoeken om bij verdachte situaties direct contact op te nemen met de politie.

Geachte wijkbewoners,

Tot onze grote spijt hebben we moeten constateren dat het aantal autoinbraken in Meerhoven in september weer onrustbarend gestegen is. Na een groot aantal inbraken rond de maand maart van dit jaar is het betrekkelijk rustig gebleven op dit gebied. Het is ons toen niet gelukt om daadwerkelijk daders aan te houden, maar kort nadat we de wijkbewoners op de hoogte hebben kunnen stellen en kunnen waarschuwen, waren de inbraken voorbij. Wellicht dat dit nu weer gaat lukken.

De feiten op dit moment zijn, dat in de nacht 16 op 17 september in de wijk Zandrijk in vijf auto's werd ingebroken. Hierbij was het de daders waarschijnlijk te doen om navigatiesystemen. In de nacht van 28 op 29 september 2010 werd in Grasrijk in drie auto's ingebroken. De buit hierbij was minimaal. Opvallend is dus, dat er in één nacht tijd op meerdere plaatsen in auto's wordt ingebroken, maar wel in een beperkt gebied.

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 september 2010 omstreeks 01.45 uur werd de politie door een opmerkzame buurtbewoner attent gemaakt op enkele personen, die zich verdacht gedroegen in de Grasplant. Later bleek, dat deze personen hadden ingebroken in een auto aldaar. De daders vluchtten weg op een bromfiets. Korte tijd later kon hun spoor worden opgepakt door een surveillance eenheid en volgde een achtervolging. Deze achtervolging moest op enig moment te voet worden voortgezet omdat de vluchtenden met hun bromfiets via een aantal voetpaden tussen de Graslook en de Stillendijk wegvluchtten en achtervolging met de surveillanceauto daarbij niet mogelijk was. De daders werden uit het oog verloren. Hun bromfiets werd later wel terug gevonden. Deze zaak is nog in onderzoek.

Via deze weg willen wij de bewoners van Meerhoven informeren over deze auto-inbraken en hen verzoeken om, als zij iets verdachts waarnemen, meteen de politie te bellen (112).

Met vriendelijke groet,

Viola Bliek en Dick de Heus
Buurtbrigadier Meerhoven/Landsard
Politie Afdeling Eindhoven - Strijp

 
< Vorige   Volgende >
Joomla Templates by Joomlashack