A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

Home arrow Laatste nieuws arrow Ontwerp park Muggenhol aangepast
Ontwerp park Muggenhol aangepast Afdrukken
Saturday 21 January 2012

De gemeente Veldhoven heeft het volgende artikel op haar website geplaatst:

De meest gemaakte opmerking bij het voorlopig ontwerp van park Muggenhol was de vrees voor wateroverlast als gevolg van de voorgestelde hoogteverschillen. Gemeente Veldhoven had begrip voor de vrees van omwonenden dat dit ontwerp voor wateroverlast in hun tuinen zou kunnen zorgen. De ontwerper stelde hierop voor om het hele terrein 40 cm te verlagen. Maar dat bleek niet uitvoerbaar omdat zo archeologische bodemwaarden verloren of beschadigd zouden kunnen raken. In overleg met het cluster archeologie is daarom besloten om het terrein nabij de groenvakken ongeveer 20 cm te verlagen. Daar waar de boomgroepen komen wordt het terrein 20 cm opgehoogd. Met deze maatregelen verwachten we problemen en schade te voorkomen.

Planning
Met aanpassing van de terreinhoogte is het ontwerp definitief klaar, kunnen de tekeningen en het bestek worden afgerond en kan het plan worden aanbesteed. De planning voor de aanleg van het park is als volgt:
- start aanleg park vanaf week 12 (19 maart)
- afronding cultuur - civieltechnische werk week 26
- plantwerkzaamheden vanaf week 42
- oplevering van het park week 50.

Voorgeschiedenis
In overleg met de gemeente Eindhoven is in 2011 een inrichtingsplan voor het Park Muggenhol / Groene Spie ontwikkeld. Tijdens een inloopavond in juni 2011 gaven belangstellende inwoners hun reactie op dit plan. Rekening houdend daarmee werd een voorlopig ontwerp gemaakt dat in september/oktober 2011 ter inzage hing in het gemeentehuis.

Het originele artikel vindt u hier.

 
< Vorige   Volgende >
Joomla Templates by Joomlashack