A free template from Joomlashack

A free template from Joomlashack

Home arrow Laatste nieuws arrow Grenswal/Meerhovendreef binnenkort verkeersveiliger
Grenswal/Meerhovendreef binnenkort verkeersveiliger Afdrukken
Wednesday 07 August 2013

Grenswal/MeerhovendreefDe gemeente Veldhoven gaat dit najaar de verkeersveiligheid rond het kruispunt Grenswal/Meerhovendreef verbeteren. Dit op verzoek van buurtvereniging Grashoek en Wijkplatform De Polders (Veldhoven) én op basis van een second opinion van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De maatregelen houden onder andere in dat de fietsersoversteken bij het kruispunt Grenswal/Meerhovendreef beter zichtbaar worden gemaakt door waarschuwingsborden en aanvullende markering op de weg.

Verdere maatregelen
Tevens worden de fietspaden aan weerzijden van de Meerhovendreef tussen Grenswal en Grasbaan ingericht voor tweerichtingsverkeer. Fietsers hebben dan de keuze om bij verkeerslichten ter hoogte van de Grasbaan over te steken in plaats van bij de Grenswal waar geen verkeerslichten aanwezig zijn. Ook gaat de gemeente bij basisschool ’t Slingertouw aandacht vragen voor het gedrag van scholieren op het kruispunt bij de Grenswal. Veel kinderen steken namelijk aan de verkeerde zijde van het kruispunt over.

Aanleiding
Aanleiding voor de maatregelen bij de Grenswal is het feit dat buurtvereniging Grashoek en Wijkplatform De Polders van mening zijn dat de fietsersoversteken nauwelijks opvallen ten opzichte van de nieuwe oversteken op het Eindhovense deel van de Meerhovendreef. De Eindhovense oversteken zijn voorzien van een verkeersplateau en waarschuwingsborden, de Veldhovense oversteken echter niet. Bovendien worden de fietsersoversteken bij de Grenswal sinds 2011 intensief gebruikt door leerlingen van basisschool ’t Slingertouw in Waterrijk.

Verkeersplateau
Buurtvereniging Grashoek en Wijkplatform De Polders zien het meeste heil in een verkeersplateau op het het kruispunt Grenswal/Meerhovendreef. Zodoende kunnen schoolgaande kinderen de snelheid van automobilisten beter inschatten en wordt de uniformiteit van alle oversteken (zonder verkeerslicht) op de Meerhovendreef gewaarborgd. Veilig Verkeer Nederland omarmt de wensen van beide bewonersorganisaties. De gemeente Veldhoven ziet vooralsnog af van een verkeersplateau omdat deze maatregel niet past binnen het Veldhovense beleid. Verkeersremmende maatregelen worden enkel bij hoge uitzondering op gebiedsontsluitingswegen (50 km/uur) toegepast. Wel is de gemeente bereid binnenkort snelheidsmetingen te verrichten. Mochten de resultaten daartoe aanleiding geven, dan wil de gemeente aanvullende maatregelen overwegen. Dit kunnen fysieke aanpassingen aan de weg zijn, maar ook maatregelen op het gebied van communicatie en/of handhaving.

Meer informatie

 
< Vorige   Volgende >
Joomla Templates by Joomlashack